Etsi
LYHYTTERAPEUTTI & SEKSUAALINEUVOJA

Satu Lehtinen

Olen sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja koulutettu seksuaalineuvoja. Opiskelen tällä hetkellä artenomi yamk -tutkintoa, jonka aiheena on kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä. Tutkin opinnoissani valokuvan käyttöä ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa.

Alun perin idea seksuaalineuvonnan opiskeluun alkoi itää, kun kävin Tinder-treffeillä miesten kanssa. Huomasin, että moni kaipasi avointa keskustelua seksistä, mieheydestä ja ihmissuhteista. 

Seksuaalineuvojana olen erikoistunut miesten seksuaaliterveyteen ja -neuvontaan. Tästä on hyötyä myös silloin, kun annan seksuaalineuvontaa miesten kumppaneille.

Seksuaalineuvojaopintoihin sisältyi 108 tuntia asiakastyötä. Aloin jo varhaisessa vaiheessa käyttää ratkaisukeskeisiä menetelmiä neuvontatyössä, ja asiakkaani saivat upeita tuloksia. 

Huomasin, että halusin auttaa ihmisiä enemmän ja laajemmin.

Hakeuduin opiskelemaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, joka on matalan kynnyksen keskusteluapua. Lyhytterapeutin koulutukseen sisältyi 100 tuntia asiakastyötä, positiivisen psykologian opintoja sekä psykoterapeuttiset valmiudet -kokonaisuus.

Seksuaalineuvojan ja lyhytterapeutin koulutukset ovat sisältäneet yhteensä siis yli 200 tuntia asiakastyötä.

Työkokemus

Olen työskennellyt erityisesti järjestökentällä. Olen kohdannut valtavan määrän erilaisia ja eri taustoista tulevia ihmisiä. Palautetta olen saanut empaattisuudestani ja kyvystäni kuunnella ja ymmärtää.

Olen muun muassa kampanjoinut näkövammaisille äänimajakat vaaralliseen risteykseen ja senioreille lisää penkkejä kauppoihin. Olen rohkeasti puuttunut ongelmiin, jotka vaikuttivat monen ihmisen työturvallisuuteen ja terveyteen.

Työelämässä kohtaamieni epäkohtien johdosta olen suorittanut Työturvallisuuskeskuksen Työhyvinvointikortin. Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen ovat teemoja, joista olen kiinnostunut.

Olen läpikäynyt uupumuksen ja selvinnyt siitä. Jälkikäteen ymmärrän, että helpommallakin olisin voinut päästä. Nykyään hyödynnän omassa elämässäni samoja menetelmiä, joita käytän asiakkaideni kanssa. 

Pitkälle pääsee jo sillä, että huolehtii omista tarpeistaan ja pitää kiinni rajoistaan. Autan usein asiakkaitani tunnistamaan omia arvojaan ja tarpeitaan.

„Satu on todella korkean moraalin omaava suoraselkäinen tyyppi ja sellainen ’heikompien puolesta barrikadeille’ -ihminen. Ei ole kuitenkaan pätkääkään kukkahattu, vaan pikemminkin hersyvä ja avoin.”

Entinen työkaveri

Harrastukset

Vapaa-ajallani nautin muun muassa liikunnasta, valokuvaamisesta, lukemisesta ja tv-sarjojen ja elokuvien katselusta. 

Olen osallistunut noin kymmenelle valokuvauskurssille ja ollut järjestämässä mindfulness-valokuvauskurssia lapsisyöpäpotilaiden vanhemmille. Valokuvausta olen tuomassa myös osaksi Lupanauttia.fi-toimintaa.

Vapaaehtoistoiminta tuli elämääni 16-vuotiaana. Silloin osallistuin Unicefin lipaskeräykseen koulupäivän aikana. Muistan ikuisesti, kun vähävarainen mies kaivoi kuluneesta lompakostaan viimeiset rahansa keräykseen. 

Olen tehnyt muun muassa seuraavia vapaaehtoistöitä:

  • Unicefille varainkeruuta tapahtumia tuottamalla, lipaskerääjänä, tuotemyyjänä
  • Velmu ry:n hallituksessa ja tapahtumien parissa
  • Koirien kanssa kehitysvammaisten ja vanhusten hoitokodeissa
  • Kulkurit ry:n lentokummina rescue-koirille
  • Tandempyörän pilottina näkövammaiselle
Rakastan eläimiä ja varsinkin koiria. Omia koiria minulla on ollut noin puolet elämästäni. Tällä hetkellä minulla on kaksi seniori-ikäistä tiibetinspanielia. 
Mustavalkoinen tiibetinspanieli Panda apilankukkien joukossa

Haluatko lisätietoja? Lähetä WhatsApp-viesti!