Satu Lehtinen

Sinun puolellasi, aina.

Satu Lehtinen

Olen sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, koulutettu seksuaalineuvoja ja kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija (artenomi yamk -opiskelija, kulttuurituottaja amk). 

Artenomi yamk -opintojeni aiheena on kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä. Tutkin opinnoissani valokuvan käyttöä ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa.

Ihmisen hyvinvointi on aina kiinnostanut minua. Aloitin jo nuorena vapaaehtoistyön, ja työurallani olen ollut luomassa hyvinvointia monissa järjestöissä. Sydämeni sykkii niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin hyvinvointiin vaikuttamiselle. Olen muun muassa kampanjoinut näkövammaisille äänimajakat vaaralliseen risteykseen ja senioreille lisää penkkejä kauppoihin.
 
Arvot ovat minulla kaiken keskiössä, ja pyrin toimimaan niiden mukaisesti. Tärkeimpiä arvojani ovat rohkeus, merkityksellisyys ja oikeudenmukaisuus. Minulla on vahva oikeudentaju: olen niin kouluaikana kuin työelämässäkin puolustanut kiusattuja ja puuttunut epäkohtiin. Heikommista on pidettävä huolta, myös yhteiskunnan tasolla.

Olen kokenut uupumuksen, joka oli seurausta pitkään jatkuneesta kuormituksesta. Merkittävänä tekijänä oli poikkeuksellisen raskas kokemus työelämässä, missä esihenkilön roolissa puolustin työntekijöiden oikeuksia. Kokemuksen seurauksena perehdyin työhyvinvointiin ja suoritin Työhyvinvointikortin, mutta lähdin myös viemään elämääni täysin uuteen suuntaan.

Kävin uupumuksesta toipuessani terapian lisäksi Tinder-treffeillä ja huomasin, että avointa keskustelua seksistä ja ihmissuhteista kaivataan. Kouluttauduin seksuaalineuvojaksi ja lyhytterapeutiksi. Erityisesti ratkaisukeskeinen (solution-focused) työote on vienyt minut mennessään, koska olen huomannut sen hyödyllisyyden niin omassa kuin asiakkaidenikin elämässä.

Olen tehnyt asiakastyötä satoja tunteja. Ihmiset hakeutuvat vastaanotolleni yleisimmin seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin, kehonkuvaan, uupumukseen tai ahdistukseen liittyvissä syissä.

Vapaa-ajallani nautin muun muassa liikunnasta, lukemisesta, tv-sarjojen ja elokuvien katselusta sekä valokuvaamisesta. Olen osallistunut noin kymmenelle valokuvauskurssille ja ollut järjestämässä mindfulness-valokuvauskurssia lapsisyöpäpotilaiden vanhemmille. Valokuvausta olen tuomassa myös osaksi Lupanauttia.fi-toimintaa.

Rakastan eläimiä ja varsinkin koiria. Omia koiria minulla on ollut noin puolet elämästäni. Tällä hetkellä minulla on kaksi seniori-ikäistä tiibetinspanielia. 

„Satu on todella korkean moraalin omaava suoraselkäinen tyyppi ja sellainen ’heikompien puolesta barrikadeille’ -ihminen. Ei ole kuitenkaan pätkääkään kukkahattu, vaan pikemminkin hersyvä ja avoin.”

Entinen työkaveri

Haluatko lisätietoja? Lähetä WhatsApp-viesti!

Etsi